Op naar 2011
Door: Martje
Blijf op de hoogte en volg Martje en Louw
30 December 2010 | Nieuw Zeeland, Christchurch
In Coff's Harbour zijn we vooral heel lui geweest: lekker bij en in het zwembad liggen en 's avonds wat vlees op de barbecue bij het zwembad leggen. Hele zware dagen waren dat!
De kerstdagen hadden we in Port Macquarie geboekt. Dit was oorspronkelijk een plaats waar de criminelen uit Groot Brittanië naar toe gebracht werden. Er zouden redelijk wat historische gebouwen zijn maar toen we aan de wandeling begonnen bleek ons gauw dat het een wandeling was langs plaatsen waar nu andere moderne gebouwen stonden maar waar vroeger wel iets had gestaan. Nou ja, ze zijn hier natuurlijk erg blij met een stukje historie van ongeveer 150 jaar en wij zijn verwend met historie die veel verder terug gaat.
In Port Macquarie heb je een mooi park langs het water waar 's avonds veel mensen heen gaan om te picknicken of om hun muziektalent te laten horen. Dat maakte het gezellig. De kerstgekte qua inkopen ging hier tot 24 dec 18 uur door en veel winkels waren 's nachts ook open.
Kerstavond waren we bij een Kerstdienst in een kerk die door de criminelen is gebouwd. Alle ramen werden tegen elkaar open gezet om wat koelte in de kerk te krijgen.
De eerste Kerstdag zag je heel veel Australiërs erop uit trekken naar de stranden. Met hun gezin werd lekker gegeten uit de koelboxen die ze hadden meegenomen.
In het restaurant van ons hotel kwam de eerste Kerstdag 's ochtends een mannetje binnen die meteen aan de bar ging staan en een biertje bestelde. Het was vermoedelijk een vrijgezelle boer die wat vertier zocht met de kerst. Hij was mooi gekleed in gepoetste cowboy schoenen, een net overhemd en broek en een hoed met elegante veer en wat speldjes erop. Hij was verlegen om een praatje en mopperde dat de serveerster af en toe weg stoof vanwege de voorbereidingen voor de kerstdiners. Hij kwam ook even bij ons en hield een heel verhaal waarvan we alleen "rain" met zekerheid verstonden. Het zal wel een Australisch dialect zijn geweest dat hij sprak. Maar volgens ons had hij het goed naar zijn zin bij de bar want hij bleef (bier bestellen).
De Blue Mountains stonden ook op onze verlanglijst en dus zijn we naar Katoomba gereden. We hadden daar een hotel geboekt die er op de foto's op internet er erg mooi, in engelse stijl opgeknapt, uit zagen. Dus hadden we ook wat geld daarvoor over. Groot was onze teleurstelling toen het een oude zooi bleek te zijn met rafelig behang, een muffe geur, volstrekt verrotte kozijnen en wat na een nacht bleek: bedbugs!
Toen was het besluit snel genomen om geen tweede nacht in Katoomba te blijven maar door te gaan naar Sydney.
Sydney is een leuke stad. Veel te zien aan gebouwen en parken. Onze hotels waren in de "red light" district van Sydney (Kings Cross) maar vooral niet te vergelijken met de wallen in A'dem. Het was wel een leuke wijk om mensen te kijken! Gistermiddag was onze laatste middag in Australië; die brachten we door in het zonnetje in het park van Sydney.
Inmiddels zijn we in Christchurch, Nieuw Zeeland. Net voor de kerst hebben ze hier weer een aardbeving gehad met een aantal naschokken. Tengevolge daarvan zijn tal van oude gebouwen hier zwaar beschadigd. In September hadden ze hier een nog zwaardere aardbeving gehad. De mensen zijn nu wat bang geworden- heel begrijpelijk.
De jaarwisseling brengen we hier door. Als het hier al 2011 is zitten jullie nog in 2010! We wensen jullie allen een fijne jaarwisseling en veel goeds voor het Nieuwe Jaar!
30 December 2010 - 08:00
Mona:
Hallo Martje, Louw en Menno Jan,
Jullie treffen niet met al die natuurrampen..laten we hopen dat het hier bij blijft.
Is het een rare gewaarwording om Kerst te vieren bij ca 20 graden en mensen te zien die naar het strand gaan in plaats naar de woonboulevard?
Het is 30 december, het aftellen naar het nieuwe jaar is begonnen...en het afsteken van het vuurwerk ook.
Ook voor jullie een fijne jaarwisseling en al het goede voor 2011..
Selamat Taun Baru. -
30 December 2010 - 09:12
Sienie:
Hallo Martje, Louw en Menno Jan,
Alvast een heel gelukkig nieuwjaar gewenst. Een mooi nieuwjaar om weer als uitdaging op te pakken. 21 graden is dus niet meer zo warm als jullie de laatste tijd gewend waren. Wij zitten in het Noorden dus hier vriest het nog. Meino is vandaag weer aan het schaatsen. Bij Blokzijl is een schaatstocht. Het is hier dus ook nog steeds wit. Wij hebben tot nu toe nog geen reeën in de tuin gezien dus schijnbaar nog genoeg te eten in het bos. Martje ik heb nog een boek in het dialect Engels wat afspeelt in Christchurch misschien leuk om een keer te lezen.
Geniet nog lekker van jullie vrijheid.
Groetjes Meino en Sienie -
31 December 2010 - 14:13
Jim:
Hallo Martje,Louw en Menno Jan,
Wat een rare gewaarwording,dat het bij jullie nu al 2011 is.We wensen jullie natuurlijk een heel gelukkig en gezond nieuwjaar.Voor ons duurt het nog een paar uurtjes.Hier is het vandaag gaan dooien,af en toe een knal en valt er weer sneeuw van het dak.
Hoop dat jullie nog een paar fijne dagen hebben met Menno Jan erbij.
groetjes van Rob en Jim. -
31 December 2010 - 14:34
Henk En Tiny:
Luisterend naar de top 2000 zit ik je reisverslag te lezen en is het bij jullie al 2011 . Volgens mij hebben jullie nu alle natuurrampen wel gehad en komt er nu niets meer bij!! Geniet nog van de dagen die jullie nog hebben en zorg dat je veilig thuis komt. groetjes henk en tiny -
31 December 2010 - 16:33
Hewibati:
Hallo Martje, Louw en Menno Jan ,Gelukkig nieuwjaar! prettige reis verder! groeten uit Wildervank.